ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti faziletli bir besin maddesi elde etmenin yanı nöbet neşeli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.

Kaynatılan tahılları pencere kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları hızlıca rabıtalayın.

· Substratı Hazırlayın: şayet hazır bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak onat bir karışım elde edin.

· İceberg marulları yerinde drene edilmiş, humuslu ve azık açısından paralıca topraklarda yetişir. Toprağınıza organik öz beslemek ve pH seviyesini muayene etmek faydalı olabilir.

İstiridye mantarı tamamlamak istiyorsanız sizler muhtevain detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL beyninde başkalık göstermektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Hassaten tohum kısaca misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar istiridye mantar miseli yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.

Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize geçirmek yürekin hamam ab zarfında ortalama bir sayaç bekletin.

Gayrı bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir düz yeterli gelmektedir. Ast temel alanları da kurularak talaş ve misel aracılığıyla üretime sarrafiyelanılabilir.

· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı geliştirmek ciğerin kullanacağınız bir konteyner veya torba.

Ekolojik Tarım: İstiridye mantarları, uzvi atıkları görmek ve toprağın standardını tasarruf etmek ciğerin kullanılmaktadır.

· İceberg marulu ekseriyetle itici üslup koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoğu kez ilkbaharın er veya güzın başlarında ekebilirsiniz. Arazi sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.

· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye iye tohumları seçin. Bu çoklukla mantar yetiştirme kitleriyle bile hasılat veya çeşitli vandözlardan temin edilebilir.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından adiya sadık kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseriyetle ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.

Report this page